Over Coachworkz Oldtimer Restauratie

  • Home
  • Over Coachworkz Oldtimer Restauratie

Over Coachworkz Oldtimer Restauratie

Mijn interesse voor oldtimer restauratie is ontstaan met mijn eerste auto. Dit was een Volkswagen Kever 1303. Ik heb deze gerestaureerd in de (door mij geheel in beslag genomen) garage van mijn vader. Sindsdien heb ik voor mezelf en samen met vrienden een aantal auto’s gerestaureerd.

Na meerdere Fiat 500’s, een Fiat 500 Giardiniera, Volvo 480, Triumph TR250, enz. gerestaureerd te hebben, wilde ik meer. Ik ben op zoek gegaan naar een restauratieproject voor mezelf, waarvoor zeker geen nieuw plaatwerk meer verkrijgbaar was. De keus viel al snel op een Ghia 1500 GT uit 1963. Omdat deze Ghia destijds ‘met de hand’ gemaakt is door de ‘Coachbuilders’ van Ghia, zijn er geen reservedelen voorhanden. Alles moet dus opnieuw ‘met de hand’ worden gemaakt.

Mede door deze Ghia 1500 GT, de vaardigheden en de gereedschappen die ik ervoor nodig had, werd mijn hobby zo serieus dat ik in 2016 besloot om Coachworkz te beginnen. De naam Coachworkz verwijst naar de coachbuilders van weleer, de vakmannen van vroeger.
In het begin nog naast mijn baan als Productmanager, maar al snel fulltime. Het allereerste project voor Coachworkz was nóg een Ghia 1500 GT. Gezien het zeer geringe productieaantal van slechts 846 stuks, was het al best bijzonder om 2 van deze auto’s naast elkaar te hebben.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder, en werkt Coachworkz aan haar 6e , 7e én 8e Ghia 1500 GT. Naast (deel)restauratie van de Ghia 1500 GT, leveren we inmiddels ook een aantal reserveonderdelen. Voor de Ghia zijn dit bijvoorbeeld bodemplaten, nieuwe voorruiten, raamrubbers, emblemen, enz. voor deze auto.

Naast de Ghia 1500 GT’s, hebben we ook nog andere gave projecten gedaan, zoals bv. een Studebaker Dictator, Lancia Flavia, Lancia Fulvia, Clubman Traveller, Austin Mini en meerdere Iso Rivolta GT’s. (Zie de projectenpagina)

Ik ben dit werk gaan doen omdat het mij voldoening geeft om van ‘niets’ iets moois te maken en om steeds weer nieuwe oplossingen te bedenken. Het belangrijkst vind ik om mooi en goed werk te leveren, waar eigenaren blij van worden, ook al zijn het soms ‘onzichtbare’ delen. Ik sta in voor goede kwaliteit en een goede communicatie met de eigenaar.  (Lees hier meer over onze aanpak)

Heb je een leuk oldtimer restauratie project, of wil je gewoon eens komen kijken; Kom vooral een keer langs, we laten graag zien wat we kunnen.

M.vr.gr. Alwin Schulten

Alwin Schulten
Alwin Schulten